Träffa Hälsans nya verktyg på MVTe 2017!

Kom till Hälsans nya verktygs monter på MVTe mässan den 24-25 januari!

Vi kommer att visa ett urval av de dryga 30 fallstudier som vi har samlat på oss.  Kom förbi  – sök efter era frågor eller fallstudier som intresserar er! Eller varför inte berätta era erfarenheter och utmaningar!

Vi kommer ha fyra företag som visar sina lösningar och kan berätta om hur de implementerat och påverkat verksamheter och individer.

I år har vi äran att presentera:

Aifloo  –  Modern trygghet – det första självlärande e-hälsosystemet med automatiska larm

Aifloo utvecklar den senaste generationen självlärande trygghetssystem inom e-hälsa. Om något oväntat inträffar, som ett fall eller plötslig förändring av hälsan, skickas ett automatiskt larm till en anhörig eller behörig vårdpersonal. Systemet består av ett diskret armband och ett par sensorer som placeras ut i hemmet. Det är mycket enkelt att installera och komma igång med. När det aktiverats sänder armbandet information om t ex undernäring, sömnstörningar och akuta situationer som till exempel fall.

Aifloo är ett svenskt Health-techföretag grundat 2015 av tre entreprenörer som älskar kommunikation och den senaste teknologin. På mässan kommer Aifloo visa sitt trygghetssystem och visa hur det fungerar i praktiken.

Abilia ger personer med särskilda behov möjlighet att öka sin självständighet och ta kontroll över sin vardag.

Med över 40 års erfarenhet och stöd av forskningsresultat vet vi att våra hjälpmedel stödjer människor att skapa struktur i vardagen, kommunicera med sin omgivning, styra funktioner i sitt hem eller påkalla hjälp vid behov.

Vi menar att alla människor ska ha samma möjligheter att vara delaktiga i samhället på sina villkor och vi brinner för att skapa förutsättningar för alla att leva ett rikare liv.

PictureMyLife digitala Dagbok gör det enklare att kommunicera

Bilder hjälper oss att förstå, uppleva och minnas. För barn och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) är bilder extra viktiga, eftersom de förenklar den dagliga kommunikationen.

PictureMyLifes bildbaserade digitala Dagbok gör det enklare och tryggare att kommunicera för barn och vuxna med behov av särskilt stöd. Med mobilen eller läsplattan kan man fota och filma direkt in i Dagboken och dela sina upplevelser från dagen med nära och kära. Bildbaserna Ritade Tecken och Pictogram ingår.

Music Doll –Musik öppnar upp dörren till minnenas skattkammare.

Music Doll® stimulerar minnet och ökar livslusten hos dementa. Sätter guldkant på tillvaron och förbättrar dagliga välbefinnandet vid Alzheimer och annan demenssjukdom.

Onsdagen 25 januari , kl.13.00 presenterar Ingrid Grange, MAR, hur Härryda kommun arbetat med Music Doll® på sina demensboenden och vi finns representerade för att demonstrera Music Doll® i montern hos Hälsan nya verktyg.

Välkommen till HNV s monter!

Vi finns på F:24 !

Mer info om MVTe finns här.

Mvh

Malin, Ingela, Dag och Mona

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn