Insikter från årets MVTe

MVTe mässan i Kista förra veckan var välbesökt och uppskattad. Förutom att vi på HNV.   Vi fick också många nya kontakter och en presentation av vad fallstudierna kan bidra med möts alltid av entusiasm.

Läs mer

Träffa Hälsans nya verktyg på MVTe 2017!

Vi kommer att visa ett urval av de dryga 30 fallstudier som vi har samlat på oss. Kom förbi - sök efter era frågor eller fallstudier som intresserar er! Eller varför inte berätta era erfarenheter och utmaningar!

Läs mer

HNV i samarbete med MVTe – Sessions 24 och 25 januari

MVTe (Mötesplats Välfärdsteknologi och e-Hälsa) den 24-25 januari.

Läs mer

Högre kapacitet och nöjdare patienter med mänskligt fokus

En nyligen publicerad artikel i Harvard Business Review handlar om Rotterdam Eye Hospital, som i tio års tid arbetat för att skapa en mer gästvänlig miljö för sina patienter. För att anpassa sjukhusets miljöer för bättre interaktion mellan vårdgivare och patient har man anammat ett personfokus.

Läs mer

Regeringen utreder med fokus på digitaliseringen

Vid Innovationsrådets möte den 24 november presenterade regeringen inriktningen för en ny digital strategi. Den nya strategin ska värna om medborgare och företag samt stödja näringslivet och samhällsutvecklingen.

Läs mer

RxUniverse – unik plattform för hälsoappar på recept

RxUniverse. Appar inom vården gör mycket nytta. Både de som designas speciellt för vården och de allmänna hälsobefrämjande apparna. Detta säger bland andra Staffan Lindblad, professor på Karolinska Institutet, i en artikel på Forskningssverige.se.

Läs mer

Resultat från undersökning om våra fallstudier

För några veckor sedan skickade vi ut en undersökning till våra medlemmar och nyhetsbrevsprenumeranter om hur ni upplever våra fallstudier. Då Hälsans nya verktyg finns till för att stimulera till att vi i Sverige får en mer digital hälso- och sjukvård är det av vikt för oss att de användarfall vi förmedlar leder till ett steg i rätt riktning.

Läs mer

5 faktorer att ta hänsyn till vid apputveckling

I en webbpublicerad artikel från HIT Consultant talar man om de många sjukhusappar som utvecklas i USA. I en undersökning har det visat sig att 66 procent av de 100 största sjukhusen i USA erbjuder mobila applikationer, men de används av mindre än 2 procent av patienterna. Bara 11 procent av applikationerna erbjöd funktioner som patienterna själva mest önskade; förnyelse av recept och tillgång till journaler. Här bjuds på fem viktiga faktorer för apputveckling.

Läs mer

Ny forskning om teknik för fallprediktion som kan ge större trygghet

en intressant artikel om forskning kring teknik för fallprediktio. Miljontals fallolyckor varje å. Installerade sensorer har testats på äldreboende. Målet är större trygghet och självständighet för äldre.

Läs mer

Ny modell för upphandling av välfärdsteknik

I Nacka kommun har man tagit ett nytt grepp kring upphandling av välfärdstekniktjänster. Istället för att specificera ett teknikinnehåll har man satt fokus på funktionalitet och önskad effekt av en tjäns.

Läs mer